Tel: 444 23 24

Şair Eşref Bulvarı 1371 Sokak No: 9 Çankaya / İZMİR

FEMTOSANÄ°YE LASER  KATARAKT AMELÄ°YATI

_DSC4676Femtosaniye laser, göz cerrahisinde yıllardır güvenli bir şekilde kullanılmaktadır.Önceleri excimer laserle miyop-hipermetrop-astiğmat tedavisinde korneal flebin yani laserin yapılacağı yuvanın hazırlanmasında kullanılmaktaydı.
Artık günümüzde femtosaniye laser katarakt ameliyatında da kullanıma girmiştir.Bu sayede katarakt ameliyatının en hassas aşamaları bilgisayar kontrollü femtosaniye laser ile el değmeden yapılmaktadır.Böylelikle insan eliyle oluşabilecek komplikasyonlar en aza indirgenmiş olur.
Bu teknolojinin bize sağladığı avantajlar;
1.Ameliyatın başında yapılan korneal kesiler elmas yada metal bıçak yerine laser yardımıyla yapılmaktadır .Kesilerin düzgün ve iyileşmelerinin hızlı olmasını sağlar.
2.Kataraktın ön zarının yuvarlak , düzgün ve istenilen boyutta alınmasını sağlar.Bu da göz içine yerleştirilecek göziçi merceğinin yerleştiği yuvanın kusursuz olmasını sağlar.
3.Kataraktı istenilen boyutta parçalara ayırır.Böylelikle fakoemülsifikasyon esnasında kullandığımız enerjinin daha az olmasına , cevre dokulara daha az zarar vermesine neden olur.
4.Katarakt ameliyatı sırasında astiğmatizması yüksek hastalarda astiğmatlarının düzeltilmesine yardımcı olur.

Ameliyat nasıl yapılır?

_DSC4667Katarakt ameliyatları hastanede yatmaya gerek olmadan yapılabilen tedavilerdir. Operasyondan bir saat önce göze damla damlatılarak , göz bebekleri büyütülür.Hastaların bir çoğunun en büyük korkusu olan gözün iğne yapılarak uyuşturulması yerine damla anestezisi kullanılarak yapılmakta olması hastaların hem konforunu arttırmakta hem de korkularını en aza indirmektedir.
Hastanın gözbebeği damlalar ile genişletildikten sonra laser için laser masasına yatırılır.Göze tekrar anestezik damla damlatılıp laser işlemi yapılır.Bu esnada hasta ağrı, sızı duymaz sadece gerginlik hissi olabilir.Daha sonra ameliyat masasına hasta alınır .Burada laser ile hazırlanmış kesilerden fakoemülsifikasyon yapılıp, göziçi merceği hazırlanan yuvaya yerleştirilir.
Cerrahi sonrasında genellikle dikişe de gerek yoktur. Yani katarakt cerrahisi iğnesiz,dikişsiz ve ağrısız bir cerrahidir diyebiliriz